bg

I forbindelse med renovering eller nybyggeri kan det være nødvendigt at undersøge materialer, luft eller jord for asbest. Asbest er en fælles betegnelse for en gruppe af fiberformede silikater.

Højvang Laboratorier A/S kan tilbyde at kvantificere asbest i jord efter metoden: PLM (polariseret lys mikroskopi) på asbestfibre >50 µm, omregning iht Miljøprojekt nr. 1360-2011.

Der kendes adskillige asbestmineraler, men specielt tre typer har fundet anvendelse i industrien:

  • Hvid asbest (chrysotil)
  • Brun asbest (amosit)
  • Blå asbest (crocidolit)
Asbestos

I dag er asbest dokumenteret kræftfremkaldende. Og det er karakteristisk, at der ikke kan sættes en nedre grænse for den sundhedsfarlige koncentration. I Danmark menes asbest at have været anvendt i op mod 3.000 forskellige produkter, især i lofts- og vægbeklædninger, i gulvmaterialer og som isolations- og brandhæmmende materiale.

På Arbejdstilsynets asbestguide og i Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg Når du støder på asbest - Regler og baggrund” findes en oversigt over alle de materialer, som kan indeholde asbest.

Ved mistanke er det vigtigt, at man stopper arbejdet, indtil der er konstateret, om der er asbest eller ej. Højvang Laboratorier rykker hurtigt ud til byggepladsen, hvis der er mistanke om asbest og analyserer materialet.

Højvang Laboratorier udtager gerne prøver for jer, men du er også velkomne til selv at udtage. Vi benytter et særligt brugervenligt emballagesystem, som sikrer hurtigere prøveudtagning. Systemet er omkostningsbesparende og gør det derfor nemt at udtage selv. Rigtig prøvetagning kræver viden og tilpasning af fremgangsmåden efter formålet, mens forkert prøvetagning kan medføre misvisende resultater.
For mere information vedr. egnet emballage, kontakt venligst vores logistikafdeling: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

 Kontakt Højvang Laboratorier A/S' salgsafdeling for yderligere information

 

Paw NielsenPAW1

Tlf. 2421 2561

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

fluebenDownload rekvisition på faste materialer her

fluebenDownload produktblad på Asbest (kommer snart)

fluebenDownload vejledning for emballage og prøvemængde her