bg

Ved regionernes punktkildeundersøgelse af grundvand, er der gjort fund af pesticid nedbrydningsproduktet chlorothalonil-amidsulfonsyre (nedbrydningsprodukt af svampemidlet chlorothalonil).

I forlængelse heraf anbefaler Miljøstyrelsen, at vandforsyningerne snarest får udført kontrol af stoffet i indvindingerne.
Højvang Laboratorier A/S er klar til at tilbyde prøvetagning og analyse for chlorothalonil-amidsulfonsyre, enten i forbindelse med kommende planlagte prøvetagning eller som ekstraordinær ydelse. Detektionsgrænsen på analysen vil være 0,01 µg/liter.

Kontrol for chlorothalonil-amidsulfonsyre kan rekvireres via vores hjemmeside www.hmlab.dk ,  mailbestilling på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ved henvendelse på tlf. 58 2424 58.

Som det nok er bemærket i nyhedspressen er der fokus på fund af især nedbrydningsproduktet Desphenyl Chloridaxon i dansk drikkevand.
Aktiv stoffet Chloridazon samt nedbrydningsprodukterne Desphenyl Chloridazon og Desphenyl Methyl Chloridazon indgår ikke i standard kontrolpakken der er anbefalet i drikkevandsbekendtgørelsen, og kan derfor være overset.
Højvang står klar til både prøvetagning og analyse af Chloridazon, Desphenyl Chloridazon og Desphenyl Methyl Chloridazon.

Læs det eksklusive interview i Dianalund By - Byens blad - ved at klikke på billedet!

Artikel DianalundBy teaser

 

Højvang Laboratorier A/S og FORCE Technology har indgået aftale om, at Højvang Laboratorier A/S overtager Holstebro afdelingens aktiviteter, aktiver og medarbejdere pr. 1. maj 2017.

FORCE Technologys laboratorie i Holstebro beskæftiger i dag 18 medarbejdere. Afdelingen udfører hovedsageligt prøvetagning og kemisk/mikrobiologisk analyse af badevand, drikkevand og spildevand.

Højvang Laboratorier A/S er et dansk privatejet laboratorium, der inden tilkøbet beskæftiger 76 medarbejdere.
Med et bredt dækkende analyseprogram tilbyder Højvang Laboratorier prøvetagning og analyser i hele Danmark. Produkterne omhandler blandt andet geotekniske analyser, forureningsundersøgelser af jord, luft og vand samt analyse af bygningsmaterialer og kontrol af bade-, drikke- og spildevand.

Med overtagelse af laboratoriet i Holstebro styrkes virksomhedens afdeling for vandanalyse.
Det er Højvang Laboratoriers hensigt at bibeholde en afdeling i Holstebro.

De nuværende kunder tilknyttet Holstebro laboratoriet vil ikke mærke nogen ændring i forlængelse af ejerskiftet. Højvang Laboratorier overtager alle forpligtigelser over for kunderne og vil, i dialog med disse, sikre at kvalitet og service fortsat er centralt i samarbejdet.

Spørgsmål i forbindelse med ejerskiftet kan rettes til Højvang Laboratoriers direktør og ejer, Paw Nielsen.

Hvad er mikroplast?

Mikroplast er en betegnelse for små plastfragmenter med en længde på op til 5 millimeter.Mikroplast finger

Læs mere...

Side 1 ud af 2